Bun venit in atelierul nostru!

Aici veti gasi espressoare, reparatii si mentenanta, specialitati de cafea, sfaturi, piese si accesorii, calitate si professionalism.

Telefon
Email
Program

L-V: 8:00 – 17:00

Locatie
s

Sperto Kaffee

Cum să previi depunerile de calcar

Cum să previi depunerile de calcar

„Cum să previi depunerile de calcar și să întreții espressorul tău într-o stare optimă”- este întrebarea pe care o adresăm specialiștistilor în general. Ești un nou posesor de espressor sau deja te bucuri de cafeaua ta zilnică? Indiferent de situație, este esențial să ai grijă de espressorul tău și să-l protejezi de depunerile de calcar. Așa vei economisi bani și nu va trebui să-l trimiți la service.

Realizează periodic o decalcifiere a sistemului espressorului!

Hai să-ți prezint două metode simple pentru întreținerea espressorului tău.

Previno depunerile de calcar

Folosirea filtrelor cu rășini este recomandată de producători pentru a preveni depunerile de calcar. În cazul espressoarelor casnice de la Philips-Saeco, Lavazza, Gaggia și Delonghi, poți utiliza filtrele Philips Aqua Clean, Brita Intenza Plus sau Delonghi. Acestea se montează în rezervorul de apă și rețin calcarul, dar trebuie înlocuite la intervale regulate, de obicei la fiecare 2 luni, în funcție de volumul de apă utilizat.

Pentru espressoarele casnice Jura, poți utiliza filtrele Claris Smart sau White. Știai că există chiar și filtre universale la plic, cu rășini pentru dedurizare și filtrare a apei?

În cazul automatelor de vending și al espressoarelor profesionale, există două categorii de filtre:

  • Filtre cu rășini regenerabile, care conțin rășini ce își recapătă proprietățile de dedurizare prin regenerarea periodica cu sare.
  • Filtre de tratare a apei, care împiedică depunerea calcarului pe boilerul automatului.

Efectuează periodic operațiunea de decalcifiere

Decalcifierea constă în îndepărtarea calcarului depus pe circuitul de apă al espressorului. Este important să ai espressorul curat și să eviți problemele de utilizare. Recomandarea noastră este să folosești soluții specializate pentru decalcifiere. Dacă espressorul este în perioada de garanție, respectă instrucțiunile din manualul de utilizare și folosește produsele recomandate de producător.

Există soluții de decalcifiere disponibile pentru espressoarele casnice de la Philips-Saeco, Jura, Delonghi, Gaggia, Ceragol, Durgol, Puly și Heitmann.
Pentru un espressor clasic, operațiunea de decalcifiere se realizează manual. Diluează soluția de decalcifiere în apă, conform instrucțiunilor de pe recipient. Folosește aproximativ 3/4 din rezervorul cu soluție de decalcifiere. Pornește espressorul și lasă să curgă o ceașcă de soluție prin grupul de cafea sau prin țeavă de abur. Repetă această operațiune la fiecare 15 minute până când folosești toată soluția. Este recomandat să oprești espressorul în timpul acțiunii soluției pentru o eficiență mai mare la temperaturi mai scăzute. După terminarea soluției de decalcifiere, clătește cu apă curată. De obicei, sunt suficiente 2 rezervoare de apă pentru clătire.

Espressoarele automate au un program automat de decalcifiere. Trebuie doar să pregătești soluția de curățare, să accesezi programul și să urmezi instrucțiunile afișate, descrise și în manualul de utilizare.

Pentru automatele de cafea vending și profesionale, curățarea se realizează în alt mod. La intervale regulate, în funcție și de duritatea apei folosite, componentele circuitului hidraulic se demontează și se curăță folosind soluții profesionale. Poți utiliza, de exemplu, D20 detartrant, fără a-l dilua, pentru îndepărtarea calcarului.

Sper că aceste informații au fost utile și că depunerile de calcar nu vor împiedica savurarea cafelei tale preferate în fiecare zi.

Dacă ai nevoie de produse de decalcifiere și întreținere pentru espressorul tău de cafea, poți găsi cu ușurință pe site-ul nostru Sperto Kaffee. Te așteptăm cu o gamă variată de cafele, espressoare, produse de întreținere și piese de schimb.