
Procedura completă de întreținere a unui espressor de cafea
Cafeaua este o bautura foarte populară în întreaga lume, consumată în cantități impresionante zilnic. Istoria consumului de cafea datează cu câteva secole în urma își are originile pe continentul african. Pentru mulți dintre noi, cafeaua este alegerea ideala pentru a incepe ziua cu energie si buna dispozitie.
Service complet pentru aparatul de cafea
Service complet pentru aparatul de cafea – Adesea se pune întrebarea când și de ce ar trebui să fie dus espressorul la service. În cele ce urmează, vă voi explica câteva aspecte referitoare la acest subiect. În timp, garniturile grupului de infuzare se pot uza, crăpa sau se pot aplatiza, ceea ce poate duce la dificultăți în a lucra corect și la scăderea eficienței extracției.
În plus, uleiurile cafelei pot produce mucegai în zona supapei de drenare și în jurul camerei de infuzie. Prin urmare, este important si necerar un proces de întreținere regulată a blocului erogator. Pașii cei mai importanți pe care noi îi facem în service sunt:
- se demontează complet grupul de infuzare pentru a curăța și igieniza componentele
- se înlocuiesc garniturile și oring-urile
- se lubrifiază părțile mobile pentru a asigura o funcționare corespunzătoare
De asemenea, procesul de macinare a cafelei poate duce la depuneri frecvente de reziduri și uleiuri, iar rasnita poate înceta să dozeze corect cantitatea necesară pentru a prepara un espresso corect. În service, se demontează complet rasnita pentru a curăța depunerile, se curăță lamele, se înlocuiesc dacă este cazul și se reglează pentru o dozare perfectă a cafelei de fiecare dată.
În timpul procesului de service, se face și o demontare completă, curățare a traseului de apă cu aer comprimat, înlocuirea tuturor garniturilor și oring-urilor și verificarea parametrilor.
Faza finală a serviciului constă în detartrare și curățare cu soluții agreate de producător, precum și curățarea completă a espressorului atât în interior, cât și în exterior.
În general, durata procesului de service este de aproximativ 4 ore, dar espressorul va sta în service pentru cel puțin 12 ore pentru a se asigura că totul funcționează corect și corespunzător standardelor producătorului.

Prospețimea este cheia
Dacă ești un iubitor al cafelei și apreciezi beneficiile pe care le poate oferi, dar și gustul și aroma unei cești de cafea proaspăt preparate în fiecare dimineata, la fel ca și alte ingrediente alimentare, cafeaua are un termen de valabilitate.
Prin alegerea cafelei de specialitate în locul capsulelor, puteți experimenta aroma autentică a cafelei proaspăt prăjite, măcinate și preparate. Aceasta oferă o experiență deosebită și mai plăcută decât cea oferită de capsule. În plus, alegând cafeaua de specialitate, protejăm mediul înconjurător, ne îmbunătățim starea de bine și ne îngrijim de sănătatea noastră. Nu ar trebui să compromitem calitatea cafelei pe care o consumăm pentru comoditatea oferită de capsule.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul nostru Sperto Service.